Zanten bouwt aan een groene toekomst                                                                                                                                                                                               

Op 9 januari 2019 heeft Zanten officieel het startsignaal gegeven voor de nieuwbouw van haar energieneutrale hoofdkantoor en distributiecentrum aan de Doornhoek in Veghel. Om dit te vieren hebben de oudste en de jongste generatie van de eigenaarsfamilie Steenbakkers, Cor en Anna,  symbolisch een boom gepland op het terrein.

 

Zanten is de oudste technische groothandel in de gemeente Veghel, en vormt met de vestigingen in Bergeijk, Eindhoven, Tilburg, Waalwijk en Weert de Zanten groep. Het bedrijf geeft met de nieuwbouw een krachtig signaal van geloof in de toekomst en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid af. Zanten, opgericht in 1926, is een echt familie bedrijf en sinds 3 generaties al prominent aanwezig in Veghel. Het is juist de wens van de vierde generatie het bedrijf nog groener voort te zetten.

 

Het nieuwe pand zal ruimte bieden aan het hoofdkantoor, de handelsactiviteiten in de regio en een distributiecentrum voor de hele groep. Vanuit deze nieuwe locatie kan de groep haar groei in de komende jaren voortzetten en haar dienstverlening aan haar klanten verder vergroten. Het hoofdkantoor en centraal magazijn in Veghel biedt werkgelegenheid aan 60 werknemers en is op haar gebied een belangrijke werkgever binnen de gemeentegrenzen.

 

Eric Steenbakkers, eigenaar van Zanten, stelt: “Zanten heeft altijd voorop gelopen in ontwikkelingen gericht op de toekomst en met de bouw van dit nieuwe energieneutrale pand onderstrepen wij dit eens temeer. Wij zijn, als Veghels bedrijf, trots ons nieuwe pand met lokale partijen te realiseren. Met deze nieuwbouw zijn wij in staat samen met onze medewerkers onze klanten nog beter te bedienen.”